‘Piloot worden, via omwegen.’

De website van vliegcarriere.nl is online. Aanmeldingen voor de eerste voorlichtingsavond op 15 maart 2019 rollen binnen. We bestaan. We zijn er klaar voor. Nu deel 1 van onze blog. Deze keer die van mijn collega Michiel Reeskamp. De wegen die hij heeft moeten bewandelen om piloot te worden, vatten de meerwaarde van Vliegcarrière.nl mooi samen.

D-tour

Op de basisschool wist Michiel al dat hij piloot wilde worden. Toch werd hij pas op zijn 30ste bij een airline aangenomen. Hij scoorde matig voor vakken als natuur- en wiskunde, dus leek een andere studierichting beter. Dat leverde een leuke d-tour op:

Beroepspiloot geworden via omwegen

Je brevet halen hoeft niet peperduur te zijn

Michiel Reeskamp: ‘Op mijn dertigste ben ik bij Ryanair aangenomen. Was ik blij? Zeker. Met de studieschuld was ik minder gelukkig, want de vliegopleiding was peperduur. Gelukkig zijn er tegenwoordig prachtige alternatieven: minder kostbare routes om beroepspiloot te worden. Daar weten Ronald en Sven van Vliegcarrière.nl, alles van.’

Azen op een plek in de cockpit

Als oprichter van vliegcarriere.nl. wil ik je nu vast een advies mee geven… Besef je dat het investeren in en afronden van een vliegopleiding je geen garanties geeft. Met de juiste papieren op zak moet je nog steeds een stoeltje zien te bemachtigen, ergens in een cockpit.

Intercontinentaal verhuizen

Ook belangrijk om je te realiseren is dat een baan als piloot vaak gepaard gaat met het verhuizen of emigreren naar een
ander land of compleet ander continent. Voor de één een droom die uitkomt, voor de ander een minder leuke consequentie.

Living the dream

Los daarvan is uiteraard een prachtig beroep. Wat ik al niet gezien heb van de wereld. Prachtige plekken en bijzondere mensen uit allerlei verschillende culturen. Ik leid een heerlijk leven met een goed inkomen. De schuld is allang verdwenen. Dus, moraal van het verhaal… Alles is mogelijk als je een gezond stel hersens hebt en er hard voor knokt.