Binnen 2 jaar van eerste vliegles tot First Officer op de 737

“In Januari 2020 heb ik besloten om mijn droom om piloot te worden waar te maken. Één probleem, ik wist totaal niet waar ik moest beginnen en raakte in de war van alle afkortingen.

Gelukkig ben ik toen op de website van Vliegcarrière.nl terecht gekomen waar ik
me aanmeldde voor een gratisadvies gesprek. In het gesprek werd alles van start tot finish duidelijk.

Er werd een plan opgesteld, rekening houdend met mijn budget en wensen, waar ik bijvoorbeeld graag mijn opleiding en hour building zou willen doen. Ik werd heel vriendelijk, begrijpend en meewerkend geholpen.

Ik was heel enthousiast na ons eerste gesprek, maar om er zeker van te zijn dat ik het ook
daadwerkelijk in mij had om piloot te worden werden er wat testen ingepland. Een medische keuring, een psychologisch onderzoek en een Compass test. Nadat deze resultaten positief terug kwamen hebben we de knoop doorgehakt en zijn we er
100% voor gegaan.

Zelfs Covid kon ons niet stoppen.

Beginnend met online thuisstudie voor de PPL theorie. Na de theorie heb ik mijn PPL praktijk gehaald in 7 weken.

Na mijn PPL keerde ik terug naar Nederland voor het volgende onderdeel, de ATPL theorie een hour building. De ATPL wordt gezien als het zwaarste gedeelte van de opleiding. Samen met Vliegcarrière.nl hebben we besloten voor online thuisstudie aangezien ik heel gemotiveerd was en om het kostenplaatje zo laag mogelijk te houden. Mijn examens heb ik in één keer succesvol afgerond.

Hierna ben ik naar het buitenland gegaan voor mijn CPL/ME/IR, wat ik in 3,5 maand heb afgerond ondanks het flinke winter weer.

Het was tijd om te kijken naar de volgende stap: de MCC.

Er werd gekozen voor een Mentored APS MCC om de kans op een baan zo groot mogelijk te houden. Na deze ook weer succesvol af te ronden had ik binnen 2 weken mijn assessment bij Ryanair en met succes! Ik kreeg mijn eerste baan als First Officer op de 737-800NG/8200 bij Ryanair.

Nu een jaar later heb ik bijna 1.000 vlieguren. Veel luchtvaartmaatschappijen zijn weer aan het aannemen na Covid. Zonder Vliegcarrière.nl zou ik nu nog steeds aan het twijfelen zijn waar ik zou moeten beginnen. Wil je een studieplan passend bij jouw budget en ambities,  en wil je goede begeleiding in het doolhof van opties in de luchtvaart dan raad ik iedereen Vliegcarriere.nl aan.

Sander in opleiding tot piloot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bedankt voor jullie steun en begeleiding gedurende dit traject, zonder jullie
had ik dit nooit in zo’n sneltreinvaart gerealiseerd!”

Sander Mienis