Module 5

Multi Crew Coordination / Jet Orientation Course

In deze module leer je een jet besturen en optimaal samenwerken met andere leden van de cockpitbemanning. Je oefent in een full motion simulator.

De module bestaat uit 2 delen, maar de laatste is niet voor iedereen verplicht.

1 MCC
2 JOC

Deel 1: Multi Crew Coordination

Cursus voor optimale samenwerking van de cockpitbemanning in normale en lastige omstandigheden. In een full motion simulator leer je een jet besturen. Deze cursus is een brug tussen de kleine en de grote luchtvaart. In een simulator leer je hoe je het beste kunt samenwerken, hoe te communiceren en de taken te verdelen, de beste beslissingen te nemen in verschillende omstandigheden en wordt je leiderschap getraind.

Onderdelen module:

  • 25 uur theorie
  • 20 uur praktijk in een simulator

Deel 2: Jet Orientation Course

Deze cursus is een kennismaking met het vliegen op een jet. Het vliegen op een jet is anders dan vliegen op een propellervliegtuig. Je vliegt met hogere snelheden en oefent met diverse attitudes en instrumenten met een andere lay-out. Waar MCC zich richt op samenwerking met anderen, is de JOC gericht op ‘het op de hand vliegen’ van het toestel.

Niet alle luchtvaartmaatschappijen eisen dit certificaat. We adviseren je graag bij je keuze om dit certificaat wel of niet te behalen.

Onderdelen module:

  • 4 uur theorie
  • 10 uur praktijk in een simulator