Voldoe jij aan de eisen?

  • Min 16 jaar (selectie)
  • Min 17 jaar (start studie)
  • HAVO is een pré
  • WisB/NK/EN/NL zijn een pré
  • Mentaal en fysiek gezond
  • Inwoner EU-lidstaat

Toelating

In samenwerking met drie onafhankelijke instellingen stellen we vast of je geschikt bent als piloot. Dit is een belangrijke stap, hierna weet je namelijk of het zinvol is zo’n kostbare opleiding te volgen en of je een goede kans maakt selecties bij Airlines positief te doorstaan. Voldoe jij aan de eisen voor Piloot?

Ronde 1

De eerste ronde bestaat uit een COMPASS-vliegaanlegtest, een psychometrische test, een test Engels voor aviation, een verbal reasoning test en een technisch inzicht test. Deze testen duren in totaal drie uur en kunnen op korte termijn worden ingepland. Is de uitkomst positief, dan plannen we de volgende ronde.

Ronde 2

In deze tweede ronde wordt onderzocht in hoeverre je capaciteiten en persoonlijkheidskenmerken aansluiten op het profiel verkeersvlieger. Dit wordt vastgesteld door capaciteitentests, een interview, een persoonlijkheidsvragenlijst, een rollenspel en een planningsopdracht. Is de uitkomst positief, dan plannen we de volgende ronde.

Ronde 3

De laatste ronde is de medische keuring, je wordt onderzocht door een Aero Medical Examiner volgens de EASA standaardeisen. Deze keuring duurt vier uur, de beoordeling is erop gericht dat de vliegveiligheid gewaarborgd is. Het medische certificaat is nodig om zelfstandig met een commercieel vliegtuig of verkeersvliegtuig te kunnen vliegen.

Naar plan